Acantus gaat nieuwe huurwoningen bouwen aan Lindenlaan in Nieuwe Pekela

Acantus en de gemeente Pekela hebben overeenstemming over de bouw van nieuwe huurwoningen aan de Lindenlaan in Nieuwe Pekela. De sloop van de huidige woningen en de bouw van de nieuwe woningen gaat gefaseerd plaatsvinden, zodat bewoners direct van hun huidige woning naar een nieuwe woning kunnen.

Acantus investeert in betaalbare, comfortabele en kwalitatief goede woningen. Directeur-bestuurder van Acantus Anita Tijsma: “Huurders aan de Lindenlaan hebben afgelopen jaren aangegeven graag in de buurt te willen blijven wonen. Daarnaast is de hoogte van de woonlasten een belangrijk punt. Met deze twee punten gaan wij aan de slag, samen met een huurdersvertegenwoordiging. Vandaag voerden we gesprekken met de bewoners en dat blijven we dus de komende periode ook doen. Het is fijn dat we samen aan perspectief kunnen bouwen.”

Met voorrang naar Meidoornlaan
Om ruimte te maken voor de eerste nieuwe woningen aan de Lindenlaan, krijgen tien bewoners met voorrang een woning aan de Meidoornlaan aangeboden. Hun huidige woning wordt als eerste gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. In deze woningen kunnen dan vervolgens de overige bewoners een nieuwe woning betrekken. Het aantal nieuwe woningen en de vorm werken we samen met de huurders verder uit. In ieder geval worden de woningen energiezuinig en duurzaam.

Begin 2020 worden de nieuwe woningen aan de Meidoornlaan opgeleverd. De verwachting is dat het gehele project binnen 3 jaar gereed is.

5 november 2019