Vocht en schimmel, met elkaar pakken we het aan

Teveel vocht en schimmel in huis kunnen slecht zijn voor uw gezondheid en is bovendien heel onprettig. Klachten over vocht en schimmel nemen wij altijd uiterst serieus. Het is een lastig probleem. Vocht- en schimmelproblemen kunnen ontstaan door verkeerd gebruik van de woning, maar het kan ook een technische oorzaak hebben.

Tips

Wat kunt u zelf doen om vocht- en schimmel te voorkomen? Lees hier de tips over het ventileren en verwarmen van uw woning. Of bekijk hier een filmpje.

Blijft u last van vocht en schimmel houden?

Dan is er misschien iets mis in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage of installaties die niet goed zijn. Roep dan de hulp in van Acantus. Bekijk hier hoe u een melding kan maken en wat we kunnen doen.

Lees de flyer

Alle tips en hoe u een melding kan maken staan ook in deze flyer. Download de flyer hier.

Hygrometer voor huurders

Vanuit Acantus hebben we gratis hygrometers voor huurders beschikbaar gesteld. Dit was een hele succesvolle actie. Op dit moment zijn we helaas door onze voorraad heen. Ook de leverancier is echter door zijn voorraad heen en levering laat op zich wachten vanwege het Corona-virus. Zodra hygrometers weer beschikbaar zijn, kunt u deze weer aanvragen.

Gezond en comfortabel wonen

Komende jaren gaan we aan de slag om woningen te renoveren en energiezuiniger te maken. We plaatsen bijvoorbeeld zonnepanelen en we isoleren woningen. Met de plaatsing van mechanische ventilatie en de actieve aanpak van vocht en schimmel werken we aan een gezond binnenklimaat.