Help jij mee ons woon-actieplan voor Groningen te maken?

 

Na de parlementaire enquête gaswinning en de ereschuld aan Groningen, werken wij als Kr8-corporaties aan een woon-actieplan. Een handreiking voor de overheid, waarin staat wat er volgens ons concreet nodig is om in de toekomst veilig en plezierig te kunnen wonen in Groningen. Hierbij hebben wij de hulp van onze huurders in het aardbevingsgebied hard nodig.

Daarom ontvangen ruim 10.000 huurders in het aardbevingsgebied van Acantus, Groninger Huis, Wierden en Borgen, Goud Wonen, Woongroep Marenland, Lefier en Woonzorg Nederland (Kr8-coporaties) vandaag een ansichtkaart. Hierop staat dat wij van 22 tot 25 mei 2023 samen met huurdersorganisaties op pad gaan in verschillende wijken en dorpen. En misschien wel bij hen aanbellen met een aantal vragen.


Ideeën voor een betere toekomst

Met ruim vijftig medewerkers van de verschillende corporaties en huurdersverenigingen gaan we de wijken en dorpen in. Wat wil jij ons meegeven over wonen in Groningen? Hoe zou jouw dorp, wijk, buurt, woning er in de toekomst uit moeten zien? Wat zijn jouw ideeën om wonen en samen leven plezieriger te maken? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

  • Je kan tot 1 juni een online vragenlijst  invullen. Het kost ongeveer 10 minuten tijd om die in te vullen.
  • We kunnen de vragenlijst ook opsturen. Neem hiervoor contact met ons op. 
  • Het kan ook zijn dat we bij je aanbellen. Onze collega’s gaan van 22 tot en met 25 mei 2023 de buurt in om hier met jou over in gesprek te gaan.

Wanneer zijn we waar en bellen we mogelijk ook bij jou aan? 

In dit overzicht zie je wanneer onze medewerkers waar zijn. Ons gemist, niet thuis of liever online invullen? Dat kan hier.

Maandag 22 mei  

ochtend  

Delfzijl (Tuikwerd) 

Maandag 22 mei  

middag  

Farmsum 

Dinsdag 23 mei  

ochtend  

Uithuizen  

Dinsdag 23 mei  

middag  

Appingedam 

Woensdag 24 mei  

ochtend  

Ten Boer  

Woensdag 24 mei  

middag  

Uithuizermeeden  

Donderdag 25 mei  

ochtend  

Siddeburen  

Donderdag 25 mei  

middag  

Volgt!  

Handreiking met stem van huurders aan overheid

De stem van onze huurders verwerken we in het woon-actieplan van de Kr8. In juni organiseren we een werksessie met de gemeenten, NCG, aannemers, architecten en zorgorganisaties waarmee we samenwerken om met hen de stem van onze huurders te bespreken en om te zetten in concrete verbeteringen en wat hiervoor nodig is. Deze handreiking bieden we aan staatssecretaris Vijlbrief en de gemeenten aan. Zodat we werken aan plezierig wonen en een betere toekomst in het aardbevingsgebied in Groningen.