Sleutelkluisje

Sleutelkluisje buitenzijde centrale ingang wooncomplex

Mensen wonen steeds langer zelfstandig thuis en zijn daarbij soms afhankelijk van zorg aan huis. Om zorgverleners, mantelzorgers en familie eenvoudig toegang te verschaffen, kan het handig zijn om een sleutelkluisje te plaatsen. Voor het aanbrengen van een sleutelkluisje gelden bepaalde spelregels.

Verantwoordelijkheid van de huurder

Het plaatsen van een sleutelkluisje is de verantwoordelijkheid van de huurder. Vaak gebeurt dit in overleg tussen de huurder en een zorginstelling. Acantus plaatst geen sleutelkluisjes en is niet verantwoordelijk voor diefstal of het openbreken van het sleutelkluisje en de eventuele gevolgschade.

Toestemming

Als u een sleutelkluisje wilt plaatsen, vraagt u hiervoor eerst toestemming aan Acantus. U kunt dit doen door het invullen van het aanvraagformulier ‘klussen in huis’. De aanvraag wordt vervolgens door ons beoordeeld en u ontvangt hierop binnen twee weken een schriftelijke reactie. Als uw aanvraag is goedgekeurd, adviseren wij u altijd een gecertificeerd sleutelkluisje te plaatsen. Dit maakt de kans op inbraak en/of diefstal kleiner. Dit komt de veiligheid van u en uw buren ten goede.