Woning zoeken: dit gaat er veranderen

Acantus gaat haar woningen op een andere manier toewijzen

Wij gaan de manier waarop we onze woningen toewijzen veranderen. Op dit moment loten wij onze woningen. Vanaf 30 juni 2020 gaan we het grootste gedeelte van onze woningen via inschrijfduur verdelen. Dit doen we omdat we verwachten dat onze woningzoekenden hierdoor sneller een woning vinden op de plek die zij wensen in Noord- en Oost-Groningen. Om de mensen die met spoed een woning nodig hebben ook te kunnen bedienen, blijven we ongeveer 10% van ons woningaanbod verloten. Komen er via inschrijven of loting geen reacties? Dan is de woning direct beschikbaar.

Woningzoekende? Wat betekent dit dan voor u?

Op onze nieuwe website vindt u straks alle woningen en informatie rondom het zoeken van een woning op één plek. De belangrijkste wijziging voor u is dat de tijd dat u ingeschreven staat bij Acantus mee gaat tellen bij het reageren op woningen. U neemt uw huidige inschrijftijd mee tot een maximum van 5 jaar.

U heeft van ons een activatiemail ontvangen

Uw huidige inschrijving bij Acantus is overgezet naar ons nieuwe systeem. Op dinsdag 30 juni heeft u van ons een e-mail gekregen waarin wij u vragen uw account opnieuw te activeren. Bij het activeren van uw inschrijving betaalt u éénmalig € 15,- via Ideal/Paypal (de administratiekosten van €25,- vervallen). Geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum via 0900-8400.

Veelgestelde vragen

Lees hier de veelgestelde vragen.