Mark Brands

"Fijn om terug te zijn"

Werkt nu als: Projectleider
Terug sinds: 1 februari 2022

Het is druk op de arbeidsmarkt. De afgelopen periode zijn er collega’s weggegaan, maar er zijn ook veel nieuwe collega’s bijgekomen. In deze reeks maak je kennis met ‘nieuwe’ collega’s die al eerder bij Acantus hebben gewerkt. In deze aflevering stellen we je voor aan Mark. Hij werkte van 2007 tot 2018 bij ons als servicemedewerker en later ook als werkvoorbereider. Sinds februari dit jaar is hij terug bij Acantus, ditmaal in de rol van projectleider. Hij doet vooral verbeter- en verduurzamingsprojecten en planmatig onderhoud.

Taal van de omgeving
Mark is 37 jaar en woont in Vlagwedde, het hart van Westerwolde. Midden in het werkgebied van Acantus. “Ik ben opgegroeid in Oude Pekela en heb er gewoond tot mijn 21e. Dat helpt mij bij mijn werk hier in de regio. Ik spreek de taal van de omgeving, spreek Gronings van origine. Hierdoor kan ik mij snel verstaanbaar maken en de juiste connectie vinden met de bewoner.”

Onderaan de ladder begonnen
“De bouwwereld vind ik fantastisch. Op mijn 16e ben ik begonnen als leerling timmerman. Op mijn 23e ging ik bij Acantus in dienst. Eerst zeven maanden als servicemedewerker en daarna heb ik  gewerkt als werkvoorbereider. Dat beviel heel goed en heb mij van daaruit ook verder ontwikkeld. Ik heb 12 jaar lang naast het werk avondopleidingen gedaan, waaronder de aannemersopleiding, HBO Vastgoed Inspecteur en Adviseur en als laatste de Leergang Projectontwikkeling (Neprom). Ik ben dus echt onderaan de ladder begonnen. Met avondstudies, kansen en inzet heb ik toegewerkt naar waar ik nu sta.”

De afgelopen vier jaar werkte Mark bij collega-corporatie Patrimonium, in Groningen. Daar ontwikkelde hij zich in korte tijd tot projectleider. In die vier jaar is er veel veranderd bij Acantus. "We hebben een hecht team, het is fijn om terug te zijn" aldus Mark

Iedereen staat voor elkaar klaar
Waarom Mark is teruggekomen bij Acantus legt hij graag uit. “Acantus heeft mij veel geboden. We hebben ook altijd goed contact gehouden. Daarnaast is Vastgoed gewoon een heel leuk en hecht team. Iedereen staat voor elkaar klaar, fantastisch.”

Meer tijd voor mijn gezin
Maar ook de reistijd en de regio spelen een rol. “Ik heb de afgelopen vier jaar met veel plezier voor Patrimonium gewerkt. Ik woon in Vlagtwedde, dus ik had een reistijd van ongeveer anderhalf uur per dag. Voor corona was dat geen probleem. Dat stramien hoorde bij het werk. Maar tijdens corona zijn de prioriteiten wat verschoven. Ik heb twee kleine kinderen. En ik merk dat tijd voor elkaar belangrijk is. Nu ik in de buurt werk, ben ik op tijd thuis voor het eten en kan ik meer dingen met mijn gezin doen.

Lagere energielasten
Daarnaast vind ik het ook prachtig om wat te doen voor deze regio. Oost-Groningen staat niet altijd goed bekend in de media. Ik draag graag bij aan goede en betaalbare woningen. Je doet het voor de bewoners, dat zij een comfortabelere woning hebben en lagere energielasten.”