Judy Lit heeft PIT

Judy werkt bij het KCC en is stoelmasseur

Bij Acantus werken collega’s met PIT! PIT staat voor Plezier, Inzetbaarheid en Toekomstbestendig. Daarom krijgen collega’s de ruimte om zich te ontwikkelen. Binnen hun huidige functie of als ze wat nieuws willen proberen. Zo maken we optimaal gebruik van elkaars talenten.

Judy is één van onze collega’s bij het Klantcontactcentrum. Naast het telefoonwerk, doet ze nog veel meer. Vanuit haar ontwikkelbudget volgde ze een opleiding tot masseur. Dat beviel zo goed, dat ze ons vaste stoelmasseur is geworden. In dit interview vertelt Judy over haar werk bij Acantus en hoe ze dit kan combineren met al haar talenten.

Woningbouwvereniging Winschoten

“Ik ben Scheveningse, maar verhuisde al jong naar het Noorden. In 1994 startte ik bij de Woningbouwvereniging Winschoten, een van de voorgangers van Acantus. Er ging toen iemand met zwangerschapsverlof, dus die verving ik. En zo startte mijn carrière bij Acantus.

27 jaar

Inmiddels werk ik ruim 27 jaar voor Acantus. Door de jaren heen heb ik heel wat functies gehad. Eerst 12 jaar als verhuurmedewerker en daarna als assistent planner en als medewerker bij het Klantcontactcentrum. Ook heb ik nog een tijdje bij facilitair gewerkt. En nu neem ik weer de telefoon op als huurders bellen met vragen.  

Vaste stoelmasseur van Acantus

Sinds vier jaar ben ik de vaste masseur van Acantus. Daarvoor masseerde ik op verzoek wel eens mensen op kantoor. Dat werd ook goed ontvangen. Collega’s vroegen waarom ik er niets mee ging doen. Bij Acantus hebben we een soort ontwikkelingspotje. Daarmee heb ik de opleiding tot stoelmasseur bekostigd. Dat heb ik toen 5 maanden lang gedaan.

Anita op de stoel

Na mijn opleiding heb ik onze bestuurder Anita op de stoel uitgenodigd. Ik vond het belangrijk dat ze wist waar ze als werkgever voor betaald heeft. Daarna hebben we de afspraak gemaakt voor een proefperiode. Er waren destijds veel collega’s met nek- en rugklachten. We wilden kijken of we met massages die klachten konden verminderen. Dit beviel zo goed dat ik de vaste ‘Acantus masseur’ ben geworden. Ik heb inmiddels 32 vaste klanten bij Acantus.  

Het werk bij het Klantcontactcentrum bevalt haar het meest. Want juist deze functie kan ze prima combineren met haar stoelmassages en al haar andere bezigheden. Want Judy is altijd bezig. Naast het werk en de massages, heeft ze ook een hondenkennel met haar man.

Telefoon het mooiste wat er is

“Ik werk graag met mensen. Ik werkte met veel plezier als bewonersconsulent en als assistent planner, maar dat was hectischer. Ik vind werken aan de telefoon het mooiste wat er is. Dat kan ik combineren met al het andere wat ik in mijn leven wil doen.

Krachttraining

’s Ochtends ga ik eerst werken. Daarna geef ik stoelmassages, die plan ik buiten mijn werktijden om. En daarna ga ik naar de sportschool voor krachttraining. Ik wil mijn lichaam sterk houden. Dat heb ik ook nodig voor de massages. Daarna laat ik onze honden uit. Als ik klaar ben met werken wil ik ook gewoon vrij zijn."

Voetmassages

En Judy is nog lang niet klaar met haar eigen ontwikkeling. “Ik wil binnenkort ook voetmassage erbij doen. Ook ga ik binnenkort nog een opleiding volgen om mijzelf verder te ontwikkelen. Dat kan ook van mijn loopbaanbudget.”