Brenda Delger heeft PIT

Brenda is projectleider installaties en fotografeert

Bij Acantus werken collega’s met PIT!  PIT staat voor Plezier, Inzetbaarheid en Toekomstbestendig. Daarom krijgen collega’s de ruimte om zich te ontwikkelen. Binnen hun huidige functie of als ze wat nieuws willen proberen. Zo maken we optimaal gebruik van elkaars talenten.

Fotografie opleiding en eigen bedrijf

Onze collega Brenda Delger is niet alleen projectleider installaties, maar ze maakt ook graag foto’s. Een passie waarvan ze nu deels haar werkt heeft gemaakt. Tegenwoordig runt ze naast haar werk bij Acantus haar eigen bedrijf: BDE fotografie. Ze vertelt ons graag over haar werk, haar fotografie en hoe ze alles combineert.

Kleinere organisatie bevalt goed

“Ik werk sinds oktober 2021 voor Acantus, dat bevalt erg goed. Het is een kleinere organisatie dan mijn vorige werkgever. Kortere lijnen, één kantoorgebouw, alles dichtbij elkaar.

Technische installaties

Bij Acantus hou ik mij in de functie van projectleider bezig met alle technische installaties in onze woningen en gebouwen. Als een installatie af is, zorg ik dat er een nieuwe komt. Of als er door juridische regelgeving iets geïnstalleerd moet worden, zorg ik dat dit gebeurt. Sinds afgelopen zomer zijn rookmelders verplicht. Ik zorg dan dat iedereen voldoende rookmelders aangeboden krijgt. En ik geef advies over installaties. Bijvoorbeeld bij nieuwbouw of als woningen verbeterd worden.”

Fotografieopleiding

Naast het projectwerk fotografeert Brenda. Voor opdrachtgevers, waaronder Acantus.
“Fotografie was altijd een grote hobby van mij. Ik wilde daar altijd al meer mee. Daarom heb ik van mijn loopbaanontwikkelbudget de fotografie opleiding in Utrecht gedaan. Ik startte in september 2020, nog bij mijn vorige werkgever. Dat budget mag je gebruiken voor trainingen en opleidingen. Voorwaarde is dat je een certificaat of diploma krijgt, zodat je er je brood mee kunt verdienen.”

Vacaturefoto’s

Van portretten tot bedrijfsfotografie en van productfotografie tot landschappen. Alles komt voorbij. Haar veelzijdigheid maakt dat we haar bij Acantus ook gemakkelijk kunnen inzetten als fotografe. Zo heeft ze regelmatig collega’s voor de lens voor op vacaturefoto’s. “We hebben eerst proef gedraaid, dat ging direct heel goed. De samenwerking loopt goed. Doordat ik hier vaak op kantoor ben, is het gemakkelijk schakelen. Ik ken de collega’s, dus ik plan ook zelf de afspraken in.”

Een greep uit het werk van Brenda op BDE Fotografie (bde-fotografie.nl)

Rouw- en trouwfotografie

Brenda haar werk varieert dus enorm, maar ze is nog lang niet uitgeleerd. “Ik wil mij graag specialiseren in rouw- en trouwfotografie. Dit klinkt misschien wat vreemd. Maar dat zijn allebei belangrijke momenten. Een trouwerij wordt altijd heel erg in het licht gezet en bij rouw is dat een heel ander proces.

Belangrijke momenten vastleggen

Als iemand weet dat hij kort te leven heeft, is het ook juist heel waardevol om de laatste momenten van die persoon vast te leggen. Denk aan een laatste familieportret of juist de momenten waarop dingen nog wel kunnen. Als de kleinkinderen bijvoorbeeld nog langs kunnen komen. Maar ook de uitvaart. Je legt die momenten vast voor nabestaanden. Zodat ze de persoon mooi kunnen herinneren. Zie het als een soort naslagwerk. Hiermee probeer ik het voor de nabestaanden dragelijker te maken. Dat is bijzonder, want je komt heel dichtbij.

Details vertellen het verhaal

Via Instagram ben ik geïnspireerd geraakt. Daar zag ik ook rouwreportages voorbij komen. En dat raakte mij zo. Ik ben wel van de details in beeld brengen. De bloemen, een hand, een arm om iemand heen. De details vertellen het verhaal.

Coach en scheidsrechter bij zwemwedstrijden

Op de vraag of ze in de toekomst nog meer opleidingen gaat volgen is ze helder.
“Ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen. Ik wil mij graag verder verdiepen in de fotografie. Daarnaast ben ik ook druk in de zwemwereld. Dat komt omdat mijn dochter wedstrijden zwom. Ik vond het maar niks om aan de kant te staan tijdens haar zwemwedstrijden. Ik wilde liever naast het bad staan. Zodoende ben ik in de zwemwereld gerold. Eerst als coach en tegenwoordig als scheidsrechter. Mijn dochter zwemt al jaren niet meer, maar ik ben er nog regelmatig een halve zaterdag aan het zwemmen kwijt”