Brand Dijkzichtflat - update maandag 29 juli

Vanaf maandag 29 juli worden de uitgebrande ruimtes in de Dijkzichtflat in Delfzijl ‘gestript’. Dit betekent dat de ruimtes leeg worden gemaakt, zodat daarna het herstel kan beginnen. Het strippen duurt ongeveer 3 tot 4 weken. In de week van 5 augustus plaatst bouwbedrijf Schreuder een steiger en een goederen- en personenlift, zodat op een later moment de herstelwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Door het plaatsen van een aparte goederen- en personenlift blijft de noodlift volledig beschikbaar voor de bewoners.

Op dit moment is de planning voor de herstelwerkzaamheden nog niet bekend. We zijn in overleg met leveranciers en onderaannemers. Ook geldt er een levertijd voor onderdelen voor de reparatie van de lift. Daarnaast moet de verzekeringsmaatschappij ons toestemming geven voor de uitvoering van de werkzaamheden. Zodra meer bekend is over de werkzaamheden, informeren wij de bewoners opnieuw per brief. 

Bij alle werkzaamheden doen bouwbedrijf Schreuder en andere bedrijven hun uiterste best de overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken.

29 juli 2019

Lees meer over de brand in de Dijkzichtflat in Delfzijl