24 energiezuinige en betaalbare appartementen op voormalig “Action-locatie” in Oude Pekela

Gemeente Pekela en Acantus zijn eruit: samen hebben zij de intentie om 24 appartementen op de voormalige locatie van de Action aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela te realiseren. BDG-architecten heeft inmiddels een ontwerp gemaakt. Als de plannen doorgaan, gaat Van Wijnen de appartementen bouwen en zijn deze in de zomer van 2022 gereed.

Het vertrek van de Action naar winkelcentrum de Helling maakte ruimte voor nieuwe ontwikkelingen in het centrum. Daardoor kunnen op deze locatie nu nieuwe woningen worden gerealiseerd. Hennie Hemmes, wethouder: “Ik ben blij dat Acantus op deze locatie appartementen bouwt in de sociale huursector. Zo is er in de kern van Oude Pekela voor een ieder wat wils door het gevarieerde woning aanbod. Het geeft een mooie impuls aan de leefbaarheid in Oude Pekela.”

Architecten-selectie samen met huurders

Als de plannen doorgaan, worden er 24 energiezuinige en betaalbare appartementen gebouwd. Huurdersorganisatie Huurders in Pekela is nauw betrokken geweest bij de selectie van de architect. BDG-architecten is daar als winnaar uitgekomen. Zij hebben een speels ontwerp gemaakt waarmee de locatie nog beter uit de verf komt. Hiermee zijn alle partijen tevreden. Van Wijnen gaat de appartementen bouwen. Het zijn appartementen met twee slaapkamers, gesitueerd op de begane grond en 1e en 2e etage.

Ambities

Anita Tijsma, directeur Acantus: “We investeren graag in Oude Pekela en we vinden dat ook nodig. Dan doen we schouder aan schouder met de gemeente en de huurdersorganisatie. We luisteren goed naar de woonvraag en woonwens van onze huurders. De huurders van nu en in de toekomst. Deze opzet past precies in dat plaatje. Door hier energiezuinige en betaalbare appartementen te gaan realiseren, verzilveren we een deel van onze ambities in gemeente Pekela.” De planning is dat de appartementen in de zomer van 2022 gereed zijn en bewoond kunnen worden. Medio 2021 kunnen woningzoekenden zich voor de appartementen aanmelden.

Bekijk hier het introductiefilmpje over de samenwerking.