Werken tijdens corona: wijkconsulent Patrick

Werken tijdens corona... hoe gaat dat binnen Acantus? Patrick is wijkconsulent in Delfzijl en heeft nu wel wat uitdagingen in zijn werk. Het vergt creativiteit, maar het levert ook wat moois op!

“In mijn werk als wijkconsulent heb ik dagelijks veel overleg met huurdersorganisaties, wijkteams en bewonerscommissies van complexen. Dat werk gaat gewoon door, alleen heb ik natuurlijk geen fysiek overleg meer met hen. We proberen alternatieven te vinden.

Met collega’s en organisaties gebruiken we veel digitale middelen om met elkaar te communiceren. Ook groepsbellen helpt nu enorm. Vorige week heb ik mijn contactpersonen gebeld in de ouderencomplexen, om te horen hoe het daar gaat.

Met bewoners in gesprek blijven is soms nog wel een beetje zoeken. Dat komt vooral doordat we in Delfzijl een versterkingsopgave hebben. De bouw en ontwikkeling van projecten gaan in volle vaart door. We willen dat onze bewoners hierin een belangrijke stem blijven houden. We hebben hierover veelvuldig contact met de Belangengroep Versterking Zandplatenbuurt en de gemeente.

Ondanks dat ik nu op een andere manier moet werken, heb ik het niet rustiger. Binnenkort gaan bijvoorbeeld bewoners verhuizen naar nieuwbouw in het centrum van Delfzijl. Maar hoe doen we de bezichtigingen en het tekenen van het huurcontract? We zijn daarnaast druk met alternatieven bedenken voor allerlei bijeenkomsten die nu niet doorgaan.

Het werken vanuit huis heeft voordelen. Ik heb thuis minder afleiding en geen reistijd. Bovendien heb ik nu meer tijd met m’n gezin, omdat we samen ontbijten en lunchen. Dat is ook wat waard!”