Werken tijdens corona: servicemedewerker Chris

Werken tijdens deze coronacrisis... hoe gaat dat binnen Acantus? Chris is een van onze servicemedewerkers, installateur om precies te zijn. Hij gaat nog steeds op pad om spoedreparaties te doen. Hoe beleeft hij deze tijd?

Chris: “Ik ga op pad als de CV niet werkt of er een probleem is met de elektriciteit. Dat zijn echt problemen waar je niet mee wilt én kunt blijven zitten. Gemiddeld is dat zo’n drie keer per dag. Ik vraag aan de deur of mensen ziek zijn. Dan ga ik niet naar binnen, hoe vervelend dat ook is. Ook vraag ik of ze afstand willen houden en in een andere ruimte willen blijven. De meeste huurders reageren gelukkig heel begripvol. Dat is fijn.

Ik ben nu zo kort mogelijk in de woning. En dat is raar. Mijn werk is namelijk in mijn ogen meer dan servicemedewerker zijn en reparaties doen. Ik ben juist een ‘mensen-mens’. Ik hou van dat praatje met huurders. Een kop koffie. Even samen door de woning heen. Dat persoonlijke contact met de mensen kan nu even niet. Vooral oudere mensen missen dat nu, merk ik. Zij zitten nu meer dan anders alleen.

Ik ben blij dat ik ondanks alles toch nog huurders kan helpen. Ik moet er niet aan denken om alleen maar thuis te zitten. We hebben net een pup gekregen. Die vindt het fantastisch dat ik meer thuis ben. Maar ik kijk ontzettend uit naar de tijd dat ik weer een volle werkdag heb en dat ik weer aan die keukentafel zit bij een van onze huurders!”