Werken tijdens corona: medewerker KCC Hermien

Werken tijdens corona... hoe gaat dat binnen Acantus? Hermien is medewerker KCC. Het KCC is onze levensader als het gaat om contact met huurders. Hoe ervaart Hermien deze periode?

“Het zijn spannende tijden. Het is en blijft het gesprek van de dag. Dat merken wij ook aan de telefoon. Het is wel rustiger qua telefoontjes, maar er komt genoeg binnen. Gelukkig zijn we nog prima bezet, zodat we alles goed aankunnen. Omdat het wat rustiger is, kunnen we ook even een luisterend oor zijn. We merken erg dat mensen daar behoefte aan hebben. Het geeft een goed gevoel om dat te kunnen doen.

De meeste vragen gaan op dit moment over reparaties. We doen alleen spoedreparaties. Huurders begrijpen het gelukkig als je een niet-spoed reparatie op een later moment wilt inplannen. En ook bij een spoedreparatie denken de mensen mee om zo weinig mogelijk persoonlijk contact te hebben. ‘Ik zet de deur alvast open als de vakman eraan komt, dan kan hij direct door en hoeven we geen contact te hebben’. Zo meedenken is fijn. Voor de gezondheid van de huurder en van mijn collega.

We hebben binnen Acantus afspraken gemaakt over wat spoed is en wat geen spoed is. En af en toe moeten we daar óók maatwerk bij leveren. Je kunt van tevoren niet alles weten, dus dat stemmen we dan in goed overleg met de huurder, de medewerkers van de planning en de vakman af. We hebben elkaar nodig en met elkaar moeten we toch hier doorheen!”