Servicemedewerker Sander Platje

"Je kunt heel makkelijk de beste huisbaas zijn"

Sander Platje

Sander is 50 jaar en werkt sinds januari 2008 bij Acantus.

“Een kraan die niet stuk is, kan toch een groot probleem zijn, omdat mensen nét wat meer kracht moeten zetten. En die hebben ze niet, misschien door artrose of reuma. Dan haal ik even wat andere knoppen uit de auto, zo’n type waar je gemakkelijk je vingers omheen kunt zetten. En als dat helpt, dan lijkt het net of je mensen een nieuwe auto geeft, zo dankbaar zijn ze. Een reparatie van 20 euro aan onderdelen en de huurder is helemaal gelukkig.

Maar er zijn ook huurders met veel noten op hun zang. Dan gaat het van ‘jij doet en jij moet’. Er is niks moeten bij, zeg ik dan. 

Is iets stuk, dan moet het vervangen worden. Kan het gerepareerd worden, dan wordt het gerepareerd.

Als ik ga strooien met nieuwe afzuigkappen, kranen, wastafels, toiletpotten of wat ook maar, dan zijn wij de beste huisbaas die er is. Maar als ik voor Sinterklaas ga spelen, komt Acantus uiteindelijk in de rode cijfers. En wie is daar de dupe van? De huurder. Daar ben ik me heel goed van bewust. Als iedereen alsmaar luxe wil, moeten de huren ook meer omhoog. Wij staan voor betaalbare woningen en een goede kwaliteit. Is iets stuk, dan moet het vervangen worden. Kan het gerepareerd worden, dan wordt het gerepareerd.”