Kars Jan Huisman

Onderhoudsregisseur
Kars Jan Huisman zorgt als onderhoudsregisseur ervoor dat we goede keuzes kunnen maken rondom nieuwbouw en het onderhoud van onze woningen.

“Als onderhoudsregisseur ben ik verantwoordelijk voor de meerjarenonderhoudsbegroting van Acantus. Hierdoor weten we precies wanneer welke woningen onderhoud nodig hebben en welke kosten we de komende jaren kunnen verwachten. Zo kunnen we goede keuzes maken als het gaat om het onderhoud van onze huizen en nieuwbouw. Om die keuzes te kunnen maken, moeten we ook weten wat de huidige staat is van ons vastgoed. Daarvoor zijn we nu bezig met een conditiemeting: wat is het onderhoudsniveau van onze woningen? Een enorme klus, maar erg belangrijk!”

In goede banen
“Ik kijk ook welk vastgoed we in huis willen hebben: welke woningen en woningtypes hebben we over twintig jaar nodig? Waar hebben mensen behoefte aan? Dit doe ik samen met collega’s van verschillende afdelingen. Daarnaast probeer ik samen met mijn collega's inhoudelijk de werkzaamheden van het Bedrijfsbureau in goede banen te leiden. Deze afdeling zorgt voor de administratie van onze onderhouds- en nieuwbouwprojecten. We kijken ook naar de ontwikkeling van het Bedrijfsbureau, want deze afdeling is qua opzet helemaal nieuw.”

"Dankzij het vertrouwen dat we krijgen, kunnen we als team stappen maken"

Ruimte en vertrouwen
“Het fijne aan werken bij Acantus vind ik de ruimte en het vertrouwen dat we krijgen. Vanuit dat vertrouwen kunnen we als team stappen maken en invulling geven aan nieuwe werkwijzen en processen. Dat vertrouwen komt ook terug in het feit dat thuiswerken een mogelijkheid is. Fijn, want dat heb je soms echt even nodig om je volop te kunnen concentreren. Verder ben ik blij met de enthousiaste collega’s. Alles wat ik belangrijk vind, is hier aanwezig!”