Bert Weitenberg

Interim-projectontwikkelaar
Bert Weitenberg zet als projectontwikkelaar complexe nieuwbouw- projecten in de startblokken.

“Als projectontwikkelaar pak ik complexe nieuwbouwprojecten op; van initiatief tot ontwerp. Complex zijn bijvoorbeeld projecten in het centrum van een dorp of stad. Dat vergt maatwerk, want je hebt onder andere met omliggende panden te maken. Ook zit er vaak een politieke lading op dit soort projecten, omdat de locaties meer in de spotlights staan. Dat betekent passen, meten en veel overleg met de omgeving. Mijn taak is om zo’n project in de startblokken te zetten, zodat de projectleiders er vervolgens mee verder kunnen.” 

Een stap verder helpen
“Dit betekent dat ik overleg heb met verschillende partijen, zoals gemeenten, grondeigenaren, andere woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, architecten, aannemers en makelaars. Ook verricht ik haalbaarheidsstudies, bekijk ik samen met collega’s hoe we nieuwbouw kunnen ontwikkelen en realiseren, en of we locaties van gemeenten kunnen kopen. Verder onderzoek ik hoe we de rol van projectontwikkelaar meer kunnen vormgeven. Ik hoop dat ik het komende jaar Acantus hier een stap verder mee kan helpen, zodat uiteindelijk iemand deze functie kan overnemen.”

"Betaalbare, kwalitatief goede en duurzame woningen bouwen; dat is wat ik voor elkaar wil krijgen"

Van niets iets maken
“Leuk aan het werk van projectontwikkelaar vind ik dat ik van niets iets mag maken. En dat ik met veel collega’s te maken heb. Ik loop dwars door de organisatie heen, we doen het echt samen. Mooi vind ik ook dat we dit doen voor mensen die wat minder te besteden hebben; dat we betaalbare, kwalitatief goede en duurzame woningen voor hen kunnen bouwen. Ik ben erg gemotiveerd om dat voor elkaar te krijgen!”