Uw woning heeft zonnepanelen. Wat moet u weten?

Wij vinden duurzaamheid belangrijk. We gaan voor oplossingen die voor onze bewoners een besparing op de woonlasten betekenen. Uw woning heeft zonnepanelen, waardoor u direct kan besparen op uw energieverbruik en -kosten. 

Voordelen zonnepalen
De zon is een schone, gratis energiebron die niet 'op' raakt. Door het daglicht dat op een zonnepaneel schijnt, wordt elektriciteit opgewekt. Met zonnepanelen op uw dak kunt u op een milieuvriendelijke en voordelige manier uw eigen stroom opwekken. Dat is goed voor het milieu en voor uw eigen portemonnee. Wat zijn de voordelen:

  • Uw elektriciteitsrekening is relatief laag.
  • U maakt uzelf voor de komende 25-30 jaar minder kwetsbaar voor verhogingen van de energieprijs.
  • U levert een bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Dat is goed voor het milieu.   

Hoe werken zonnepanelen en het 'terugleveren'?

  1. Zonnepanelen zetten (zon)licht om in stroom. Ze beginnen stroom te produceren zodra het licht wordt. Dus ook op bewolkte dagen. Op zonnige dagen wekken ze wel meer stroom op.
  2. De zonnestroom wordt direct gebruikt in uw woning. Produceren de zonnepanelen meer stroom dan op dat moment nodig is, dan wordt het overschot aan het elektriciteitsnet geleverd. De stroom die u in het donker ('s avonds en 's nachts) verbruikt, neemt u gewoon weer af van het net. Zo werkt het net als een soort accu.
  3. Het energiebedrijf verrekent de teruggeleverde stroom met uw energierekening (incl. BTW en energiebelasting). U krijgt voor uw eigen stroom dezelfde prijs als de stroom die u afneemt. Dat wordt salderen genoemd.

Brochure
Heeft uw woning zonnepanelen? Dan leest u o.a. in deze brochure hoe de omvormer werkt. Dit apparaat zet de stroom van de zonnepanelen om, zodat de stroom te gebruiken is voor het elektriciteitsnet.

Veelgestelde vragen
Wij geven graag antwoord op de meest gestelde vragen. U vindt vragen over de opbrengsten en besparingen, de installatie op en in uw woning, beheer & levensduur en risico's. U vindt ze bij FAQ zonnepanelen.