Woonlastenonderzoek

Enquête over betaalbaar wonen

Acantus vindt het erg belangrijk dat wonen in Oost-Groningen voor iedereen betaalbaar is. Dat betekent dat huurprijzen betaalbaar moeten zijn en dat de woonlasten moeten passen bij de inkomenssituatie van huishoudens, zodat er voldoende geld overblijft om van te leven.

Samen met woningcorporaties Groninger Huis, Lefier en Woonservice en de huurdersorganisaties HuurdersKoepel Acantus, De Koepel en Huurdersadviesgroep Groninger Huis doen we daarom een groot onderzoek naar woonlasten. Half september ontvangen al onze huurders een uitnodiging thuis voor deelname aan een vragenlijst. De corporaties en huurdersorganisaties gebruiken de uitkomsten van dit onderzoek voor het evalueren en mogelijk aanpassen van het beleid gericht op de betaalbaarheid van wonen.

Wilt u graag bijdragen aan de betaalbaarheid van woningen?
In de vragenlijst kunt u aangeven wat u vindt van de betaalbaarheid van uw woning. Daarbij maakt u ook nog eens kans op een iPad of 1 van de 15 VVV-bonnen t.w.v. €50,-. Invullen kan online via: www.kaw.nl/betaalbaarwonen. Uw persoonlijke toegangscode voor de vragenlijst vindt u in de brief die u van ons ontvangt. Deelnemen kan tot en met zondag 7 oktober 2018.

Deelname is anoniem
Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau KAW uit Groningen. De antwoorden worden anoniem verwerkt. 

17 september 2018