Wooncomplex Julianalaan weer klaar voor de toekomst

Het appartementencomplex aan de Julianalaan in Veendam, dat in april 2017 werd beschadigd door een explosie, is weer klaar voor de toekomst. Naast herstel, opbouw en vernieuwing van de beschadigde huurappartementen, heeft Acantus het gebouw in samenwerking met bewoners en verschillende partijen volledig gemoderniseerd en geïsoleerd. Huurders van Acantus kunnen hierdoor nog jaren met veel plezier in het complex wonen.

Feestelijke oplevering
Woensdagmiddag 25 september werd de afronding van de verbouwing feestelijk gevierd met bewoners, gemeente Veendam, Commissie Huurzaken, Acantus en andere betrokkenen.

Aantrekkelijke woonplek
Acantus heeft de verschrikkelijke explosie aangegrepen om het wooncomplex toekomstbestendig te maken. Anita Tijsma, directeur Acantus: “We wisten al dat mensen hier met veel plezier wonen. De appartementen hebben een prachtige ligging, dichtbij het centrum van Veendam. Om ook het woonplezier van onze bewoners in de toekomst te garanderen, besloten we niet alleen herstelwerkzaamheden te doen, maar het complex direct grondig aan te pakken. We zijn ontzettend trots op het resultaat en vooral blij met de medewerking en het geduld van onze huurders. Het complex ziet er door de nieuwe gevel modern uit, is energiezuinig en onze huurders kunnen er nog jaren met veel plezier blijven wonen.”

Wat is er allemaal gedaan?
De 5 beschadigde en gesloopte appartementen zijn opnieuw gebouwd. De overige 11 appartementen zijn vanbinnen volledig vernieuwd. Ook kregen deze appartementen een andere indeling die beter voldoet aan de wensen van bewoners. Daarnaast is de douche vergroot en vernieuwd en zijn er schuifdeuren geplaatst, zodat bewoners er met een rolstoel door kunnen.

Aan de linkerkant, het onbeschadigde deel van het gebouw, kregen bewoners naar wens nieuwe keukens en badkamers. Zij kregen ook de mogelijkheid om vaste kasten bij deze ruimtes te betrekken, om zo de ruimtes te vergroten.

De buitengevel en het dak van het complex zijn geïsoleerd en gemoderniseerd. Naast isolatie, is er ook HR++-glas geplaatst en op het dak liggen 87 zonnepanelen. De zonnepanelen wekken 22.000 kWh per jaar op, dit is voor onder meer de lift en verlichting in de gemeenschappelijke ruimten. Tot slot is de buitenschil geschilderd en wordt de tuin weer netjes gemaakt.