Theatervoorstelling in Ter Apel

Wilt u naar de voorstelling Eén uit duizend op 2, 3 en 4 oktober? Er zijn nog vrijkaarten.

1.000 Woningen Plan
De theatervoorstelling  Eén uit duizend is onderdeel van het project DUIZEND HUIZEN van Stichting Berlagehuis Usquert. Het gaat over nijpende woningnood en het 1000 Woningen Plan van burgemeester Ottevanger van Ulrum. Hij kreeg het in 1950 voor elkaar dat er in 30 Groningse dorpen ruim 1000 arbeiderswoningen werden gebouwd.

Voorstelling van en door Alina Kiers
De voorstelling wordt gespeeld door Alina Kiers, bekend van ‘De bende van Baflo Bill’ en RTV Noord. De hoofdrollen zijn voor mevrouw Kregel en een van haar twee kinderen. Mevrouw Kregel moet na 63 jaar vertrekken uit haar ‘één uit duizend’ woning. Ze neemt haar herinneringen met zich mee.

Echte verhalen
De voorstelling is gebaseerd op de verhalen van de echte bewoners die Alina Kiers de afgelopen tijd van de mensen zelf heeft gehoord. Het is een voorstelling over taboes, geloof, sociale controle en nog veel meer. Deels in het Gronings en deels in het Nederlands.

Havenstraat 21 Ter Apel
Acantus stelt de 'één uit duizend' woning aan de Havenstraat 21 in Ter Apel beschikbaar. De voorstellingen daar zijn op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2015. Wilt u kans maken op gratis toegangskaarten? Stuur dan een mail naar Aly Sterenberg, directiesecretaresse of bel haar via telefoonnummer 0900-8400.  

23 september 2015