Persbericht: Starthandeling nieuwbouw Scholtenswijk

Op donderdagmiddag 21 januari 2016 geven Jaap van Mannekes, wethouder van de gemeente Pekela en Anja Kluiter, manager Wonen van Acantus het startsein voor de bouw van vier sociale huurwoningen aan de Scholtenswijk in Oude Pekela.

De levensloopbestendige en aardbevingsveilige woningen komen op het voormalige terrein van de gemeentewerf. De nieuwbouw is mogelijk gemaakt door toegekende ISV-subsidie, cofinanciering van de gemeente Pekela en een bijdrage van de NAM voor het aardbevingsveilig bouwen.

Slaapkamer en badkamer op begane grond
De woningen worden zeer energiezuinig en voorzien van zonnepanelen. Ze zijn in totaal 70 m2 groot, hebben twee slaapkamers, waarvan één op de begane grond. Ook de badkamer is op de begane grond gesitueerd. De woningen hebben een voor- en achtertuin en een losstaande berging. Ze zijn met name bedoeld voor een- of tweepersoonshuishoudens en voor alle leeftijden.

Scholtenswijk
De straat Scholtenswijk is vlakbij het centrum van Oude Pekela. Voor mensen die vlakbij voorzieningen willen wonen, zijn de woningen uitermate geschikt. In de straat is ruimte voor nog eens twee blokken van vier woningen. Het is echter nog niet duidelijk of en wanneer die uitbreiding wordt gerealiseerd. Dit is mede afhankelijk van de verhuurbaarheid van deze woningen.

Informatiemiddag: 17 maart 2016
Op 17 maart 2016 organiseert Acantus een inloopmiddag in MFC De Binding waar woningzoekenden informatie over deze woningen kunnen krijgen. Woningzoekenden die hun interesse voor deze nieuwbouwwoningen al in een eerder stadium aan Acantus hadden doorgegeven, hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad dat de bouw van start gaat. De woningen worden naar verwachting in juli 2016 opgeleverd. 

Meer informatie over de woningen en inloopmiddag >> 


18 januari 2016