Ontruiming Julianalaan gestart

Persbericht

In het appartementencomplex aan de Julianalaan in Veendam is in drie appartementen onderzoek gedaan naar de mogelijke aanwezigheid van asbest. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat er asbest aanwezig is. Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar de mate van besmetting. De inzet is om de bewoners van deze appartementen ook zo snel mogelijk hun persoonlijke bezittingen te kunnen geven. De overige bewoners hebben afgelopen zaterdag hun eerste bezittingen onder begeleiding opgehaald.

Onderzoek
Het onderzoek wordt vandaag en morgen uitgevoerd door specialistische bedrijven. De verwachting is dat op dinsdag 25 april meer bekend is over de resultaten ervan. De besmetting beperkt zich tot de appartementen die nu onderzocht worden. Het materiaal bevond zich in een leidingschacht die in deze appartementen beschadigd is geraakt door de explosie van woensdag 19 april. Er is geen risico op verspreiding. Door het bluswater is mogelijk asbest nat en kan zich niet verspreiden. Er is geen risico voor de omgeving en voor de gezondheid. Dit is bevestigd door de GGD.

Inboedel
Een verhuisbedrijf is begonnen met het weghalen van de inboedel van een aantal appartementen in het getroffen deel van het appartementencomplex aan de Julianalaan. Dit gaat onder begeleiding van Stichting Salvage en Acantus. De inboedel wordt opgeslagen. De bewoners zijn hiervan op de hoogte gebracht.

24 april 2017