Onderzoek naar bouwkundig versterken in flat Delfzijl

Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) onderzoekt hoe gebouwen en woningen kunnen worden versterkt, zodat veiligheid verder wordt vergroot. NAM onderzoekt hiervoor verschillende typen gebouwen, waaronder hoogbouw. Acantus heeft de Dijkzichtflat in Delfzijl beschikbaar gesteld voor het onderzoek. De Dijkzichtflat in Delfzijl is geschikt en representatief voor het onderzoek.

Dinsdag 24 juni bekeken de bouwkundigen onder andere hoe de vloeren aan de muren zijn bevestigd en hoe de balkons zijn bevestigd aan het gebouw. Drie huurders van Acantus gaven NAM de gelegenheid hun appartement vanbinnen in te meten. De komende maanden worden verschillende rekenmodellen op de gegevens uit het onderzoek toegepast, om te zien of én hoe hoogbouw het beste versterkt kan worden. Het onderzoek aan de Dijkzichtflat in Delfzijl draagt daarmee bij aan algemene kennis over bouwkundig versterken.

Bouwkundig versterken DijkzichtflatWaarom een onderzoek?
Aardbevingen worden in de toekomst mogelijk zwaarder dan tot recent werd aangenomen. NAM wil daarom het effect van aardbevingen op verschillende typen gebouwen onderzoeken, zodat gebouwen waar nodig bouwkundig kunnen worden versterkt. Naast het bouwkundig onderzoek naar hoogbouw richt het project bouwkundig versterken zich daarom ook op typen gebouwen zoals rijtjeshuizen, twee-onder-een-kap, vrijstaand enzovoort.

Meer informatie
Voor meer informatie over het onderzoek naar bouwkundig versterken kunt u terecht op de website van NAM Platform.

26 juni 2014