Nieuwe betaaldatum huur voor sommige huurders

Deze week heeft Acantus alle huurders een brief gestuurd over nieuwe algemene huurvoorwaarden en het betalen van de huur. Er komen bij Acantus met name vragen binnen over het betalen van de huur. Graag geven wij in dit bericht meer duidelijkheid.

In de brief schreven wij dat de huur per 1 januari 2015 uiterlijk de eerste dag van de maand moet worden betaald. De meeste huurders van Acantus (ruim 12.000 van onze 13.000 huurders) hebben al in de huurovereenkomst staan dat de huur uiterlijk de eerste van de maand betaald moet zijn. Voor deze huurders verandert er niets. Er verandert ook niets als huurders persoonlijke betaalafspraken met ons hebben gemaakt.

In de huurovereenkomst van een kleinere groep huurders staat een andere betaaldatum. Wij willen deze geleidelijk terugbrengen naar de eerste van de maand, omdat bijna alle huurders al op de eerste van de maand betalen. Acantus wil hiermee een beter overzicht krijgen. Zo kunnen we bij dreigende huurachterstand tijdig samen met huurders op zoek naar een oplossing.

Uiteraard zijn wij er zeer van bewust dat het inhalen van de huur niet voor iedereen in één keer mogelijk is. Voorlopig kunnen alle huurders de huidige betaaldatum aanhouden. In januari ontvangen huurders met een afwijkende betaaldatum een brief met daarin de mogelijkheden om in termijnen het verschil in te lopen. De afspraken hierover maken wij samen met de individuele huurder en natuurlijk houden wij hierbij rekening met de financiële situatie van de huurder.

12 december 2014