Leerlingen vmbo nemen kijkje bij Acantus

Acantus deed donderdag 22 januari mee aan de vmbo Carrousel, waarbij leerlingen van het vmbo een middag meeliepen met een medewerker van de afdeling ICT en een medewerker van de afdeling PR & Communicatie. De leerlingen volgen allemaal een opleiding op vmbo tl-niveau aan het Dollard College in Bellingwolde, Pekela of Winschoten of een opleiding aan het Ubbo Emmius in Veendam of Winschoten.

Betere keuzes voor de toekomst
Het vmbo Carrousel is bedoeld om leerlingen betere keuzes te laten maken voor hun vervolgopleiding. Acantus vindt het ook belangrijk om daar een steentje aan bij te dragen.

Concrete opdracht
Na een korte inleiding op wat een woningcorporatie is en doet, gingen de leerlingen zelf aan de slag om te ervaren wat een medewerker ict of communicatie in de praktijk doet. De ‘ict-medewerkers’ namen een kijkje in de serverruimte, maakten werkplekken klaar en kregen allerlei informatie. De ‘communicatiemedewerkers’ interviewden elkaar voor het huurdersmagazine Thuis aan Huis van Acantus. Vervolgens schreven ze zelf een artikel en werkten ze samen met fotograaf Patrick Ruiter uit Scheemda en vormgever Henk Schriek van Publiscreen in Veendam. In de Thuis aan Huis van juli zien huurders van Acantus het resultaat.

 


23 januari 2015