Huurders Acantus blijven in de toekomst wonen in betaalbaar huis

Persbericht

Een groot deel van de huurders van Acantus krijgt de komende jaren een geïsoleerd en verbeterd huis. Hiermee behouden de huurders in de toekomst betaalbare woonlasten. Daarnaast merkt de huurder extra comfort door de verbeteringen. Maandag 3 juni zijn de werkzaamheden van het eerste project gestart aan de Essenlaan in Westerlee. In deze straat worden 25 woningen verbeterd. De woningen worden geïsoleerd, krijgen waar nodig een nieuwe keuken, douche en toilet en worden voorzien van een nieuw dak met zonnepanelen. Met een gezamenlijke koffie-ochtend is het project samen met de bewoners afgetrapt.

Woonlasten betaalbaar houden
Acantus werkt samen met verschillende partners aan woonplezier in Noord- en Oost-Groningen. Door woningen te verbeteren kunnen huurders betaalbaar en comfortabel blijven wonen, ook in de toekomst. Huurders worden actief betrokken in de planvorming bij de verduurzaming van hun woning.

Samenwerking met twee vaste partners
Acantus voert de werkzaamheden bij alle woningen uit met twee vaste partners, bouwbedrijven Paas BV en Plegt-Vos Noord BV. Deze samenwerking is inmiddels in een samenwerkingsovereenkomst bekrachtigd. De eerste enkele honderden woningen worden in 2019 en 2020 aangepakt. De medewerkers van Acantus en de twee bouwbedrijven trekken samen op om sneller en slimmer te verduurzamen.

De woningen staan in vijf gemeenten
De woningen die de komende jaren worden aangepakt staan verspreid in de gemeenten Delfzijl, Oldambt, Pekela, Veendam en Westerwolde.

4 juni 2019