Huurder tijdelijk in woonunit tijdens werkzaamheden

Twintig huishoudens aan de Lijsterlaan in Bellingwolde verblijven enkele weken in een woonunit in hun straat. Woningcorporatie Acantus gaat de 20 huizen van deze huurders isoleren en de keukens, toiletten en badkamers vervangen.

Normaalgesproken gebeuren deze werkzaamheden in bewoonde staat. Niels Eefsting, projectleider voor dit project van Acantus: “We merken dat het intensief is voor bewoners als er wekenlang in je huis gewerkt wordt. Als pilot willen we onderzoeken hoe het voor huurders is als ze tijdens werkzaamheden in een rustige omgeving wonen, dichtbij huis, in een woonunit. Op deze manier lopen we elkaar niet in de weg, kunnen huishoudens op de gewone manier doordraaien, ontzorgen we de bewoner en krijgen zij toch iets van de werkzaamheden in hun huis mee.”

De twee woonunits waar de bewoners verblijven, zijn van alle gemakken voorzien. We willen dat het wooncomfort in de units vergelijkbaar is met het wooncomfort van een huis. Zo zijn de units voorzien van allerlei aansluitingen, denk aan tv, internet en stroom. De keukens beschikken onder meer over een keramische kookplaat en een vaatwasser. Daarnaast worden alle persoonlijke spullen, waaronder meubels, verhuisd naar de unit.” licht Niels Eefsting toe.

Inmiddels zijn de eerste twee huishoudens tijdelijk verhuisd naar de woonunits. Acantus start maandag 29 januari met het verbeteren van de woningen. Per woning nemen de werkzaamheden gemiddeld drie weken in de slag. De verwachting is dat alle woningen in september klaar zijn.

25 januari 2018

Impressie

  • Lijsterlaan Bellingwolde verhuizing

  • Lijsterlaan Bellingwolde werkzaamheden

  • Woonunits Lijsterlaan Bellingwolde

  • Lijsterlaan Bellingwolde