Huizen Noorderplein weer als nieuw

De karakteristieke jaren ’30 huurwoningen aan het Noorderplein in Winschoten zijn opgeknapt en zijn daarmee weer als nieuw. Acantus heeft de 32 woningen van binnen en van buiten verbeterd, zodat ze voldoen aan de eisen van deze tijd. Eind maart zijn de werkzaamheden helemaal klaar.

In augustus 2014 startte de corporatie met de buitenkant van de woningen. Alle kozijnen werden vervangen, de gevels zijn hersteld en er is een compleet nieuw dak op de woningen gekomen. Binnenin zijn de badkamers, de toiletten en de keukens vernieuwd. Tot slot zijn alle woningen geïsoleerd, inclusief HR++-glas.

De woningen aan het Noorderplein zijn begin jaren ’30 gebouwd. Er moest nu veel aan gebeuren; zo waren de woningen gedateerd en was het nodig de daken te vernieuwen. Toch koos Acantus ervoor deze woningen op te knappen. De woningen bepalen de sfeer in de wijk. Bovendien zijn de woningen relatief ruim en zijn ze goed te verhuren in het centrum van Winschoten.

De bewoners betalen een huurverhoging voor de isolatie. Acantus verwacht dat de totale woonlasten lager zullen zijn, omdat de energiekosten dalen doordat de woningen nu goed geïsoleerd zijn. Door de goede isolatie en het verbeteren van de woningen, ervaren de bewoners meer wooncomfort.

Noorderplein
24 maart 2015