Huishoudens helpen besparen met de Voorzieningenwijzer

Honderd huishoudens in de gemeenten Pekela en Bellingwedde kunnen van november 2017 tot en met januari 2018 meedoen aan De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer is een applicatie die inwoners helpt optimaal gebruik te maken van inkomensregelingen en te besparen op hun energielasten en zorgverzekering. De verwachting is dat een gemiddelde besparing van € 600 per jaar haalbaar is.

Honderd huishoudens kunnen zich aanmelden
Tot nu toe hebben zo’n zeventig huishoudens zich aangemeld. Een groot aantal huishoudens uit Pekela en Blijham, huurders van Acantus, heeft informatie over De VoorzieningenWijzer ontvangen. Deze huishoudens kunnen zichzelf aanmelden of worden door de VoorzieningenWijzer benaderd om mee te doen. Er kunnen maximaal 100 huishoudens meedoen.

Hulp van een bespaarexpert
Huishoudens die meedoen, krijgen thuis bezoek van een bespaarexpert van de Voorzieningenwijzer. De expert laat zien waar de bewoner recht op heeft en hoe deze kan besparen. Er wordt gekeken naar minimaregelingen, toeslagen en of de zorgverzekering of het energiecontract voordeliger kunnen. Vervolgens helpt de expert met het aanvragen van alle regelingen en contracten.

Samenwerking
De samenwerking met de VoorzieningenWijzer is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Pekela, Bellingwedde (Westerwolde i.o.) en woningcorporatie Acantus. Zij willen graag bijdragen aan het bestrijden van armoede en schuldenproblematiek. Zij vinden het belangrijk dat bewoners kunnen deelnemen in de samenleving, prettig kunnen wonen en dat bewoners na het betalen van de vaste lasten geld overhouden voor andere dingen.

www.devoorzieningenwijzer.nl

18 december 2017