Feestelijke opening Zorg(T)huis

Gistermiddag, maandag 19 januari, is het Zorg(T)huis onder veel belangstelling officieel geopend. Na de koffie met gebak, verzorgd door studenten, gingen de genodigden in optocht vanaf het gebouw van Campus Winschoten naar het Zorg(T)huis. Om te ervaren hoe het is om ouder te worden en minder mobiel te zijn, maakten sommigen gebruik van een scootmobiel of droegen een ouderdomspak.

De oma en moeder van twee medewerkers van Campus Winschoten hadden de eer om de deur van het huis te openen. Kort daarvoor zorgde zangeres Kira Dekker voor een kleurrijke confettiregen. Vervolgens kon iedereen het huis en alles wat daar gebeurt, beleven. Studenten en leerlingen vertelden meer over het huis en wat daar allemaal te zien en te doen is. De feestelijke opening werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Zorg(T)huis 1

Zorg(T)huis 2

Over het Zorg(T)huis
Zorg(T)huis is een moderne onderwijsomgeving waar techniek én sociale aspecten van de zorg samenkomen. Het huis, beschikbaar gesteld door Acantus, wordt gebruikt door verschillende opleidingen van Campus Winschoten. Studenten van de techniek- en ICT-opleidingen experimenteren met verschillende innovatieve oplossingen en domotica (huishoud-automatisering). Studenten gezondheidszorg leren hoe zij met behulp van technologie hulpbehoevende bewoners thuis het beste kunnen verzorgen. Ook de groenopleiding doet mee aan het project; zij verzorgen de tuin van de woning en onderzoeken hoe de tuin zo geschikt mogelijk kan worden gemaakt voor bewoners die langer thuis blijven wonen. Campus Winschoten en Acantus willen zich met dit project voorbereiden op de toekomst.

Zorg(T)huis 3

Zorg(T)huis 4
20 januari 2015