Beschadigd deel appartementencomplex Julianalaan Veendam ontruimd

Het beschadigde deel van het appartementencomplex aan de Julianalaan in Veendam is ontruimd. Voor de slaapkamers van drie appartementen waarin asbest werd aangetroffen, wordt een apart saneringsplan gemaakt. We verwachten dat het sloopbedrijf op maandag 1 mei 2017 klaar is met het opruimen van de laatste puinresten. Voorlopig blijft er in en rond het gebouw beveiliging aanwezig. 

De bewoners van het beschadigde deel van het appartementencomplex aan de Julianalaan in Veendam hebben woensdag 26 april 2017 ook hun eigendommen uit de bergingen opgehaald. Al hun persoonlijke eigendommen zijn daarmee veilig gesteld en overgedragen. Vrijwel alle bewoners hebben inmiddels nieuwe (tijdelijke) huisvesting gevonden.

Met uitzondering van de slaapkamers van drie appartementen, is het deel van het appartementencomplex dat werd beschadigd nu helemaal ontruimd. In die slaapkamers is asbest gevonden. Onderzoek heeft uitgewezen dat dat afkomstig was van plaatmateriaal uit de leidingschacht die beschadigd was geraakt. Voor het ontruimen van de slaapkamers wordt een apart plan gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf.  

Het opruimen van puinresten is bijna klaar. Het sloopbedrijf gaat maandag 1 mei 2017 verder met het laatste opruimwerk. Voorlopig blijft er in en rond het gebouw beveiliging aanwezig. 

28 april 2017