Al 20 jaar gezamenlijk wonen in de Botanica Hof in Winschoten

De Botanica Hof in Winschoten bestaat 20 jaar. Speciaal voor dit 20-jarig bestaan is er een jubileumcommissie samengesteld. De bewoners in deze commissie organiseren allerlei activiteiten. Voorzitter Stef Arends van de jubileumcommissie: “In mei hebben we met elkaar als bewoners het 20-jarig bestaan gevierd. Nu openen we de deuren voor iedereen op zaterdag 16 september.”

Een woongemeenschap: wat is dat eigenlijk?
De Botanica Hof is een woongemeenschap voor 50+. “Er zijn 63 appartementen waarvan 40 huur en 23 koopappartementen”, vertelt Stef Arends. “We wonen samen onder 1 dak, met ieder ons eigen woonruimte. Zo heb je je eigen privacy, maar kun je elkaar wel geregeld opzoeken. Er is hier iedere dag wel wat te doen. Samen koffie drinken, sjoelen, zingen, bingoën, bridgen. Niet verplicht hoor, maar wel hartstikke leuk en gezellig!"

Toewijzing
In de Botanica Hof is een speciale toewijzingscommissie bestaande uit bewoners en Acantus. Deze commissie zorgt ervoor dat geïnteresseerden informatie krijgen over het wonen in de Botanica Hof. Bewoners regelen alles zoveel mogelijk zelf. “Betrokkenheid staat hoog in het vaandel. Noaberschap, elkaar helpen en samen iets ondernemen. Dat is wat we geïnteresseerde mensen meegeven over onze woongemeenschap”, vertelt Otto Barkhuis die voorzitter is van de toewijzingscommissie. “We vinden het heel prettig dat we zelf zoveel kunnen doen in de toewijzing van woningen. Natuurlijk overleggen we met de medewerkers van Acantus, dit gaat altijd goed, tot nu toe neemt Acantus onze voordrachten over.”

Open dag
Nieuwsgierig naar het wonen in de Botanica Hof? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens de open dag op zaterdag 16 september tussen 10.00 en 17.00 uur. Een speciaal hostesteam laat zien hoe het wonen in de Botanica Hof eruit ziet en door bewoners wordt ervaren. Daarnaast is er een grote fair met allerlei kraampjes en de hele dag muziek. U bent van harte welkom!

Adres Botanica Hof: Hofstraat 63 in Winschoten

11 september 2017

Impressie

  • Botanica Hof

  • Jubileumcommissie 20 jaar Botanica Hof