Actie Woonbond

De Woonbond is een actie gestart waarin huurders een oproep kunnen doen voor een huurverlaging door een mail te sturen naar hun corporatie. Helaas is het niet mogelijk rechtstreeks te reageren op de mailtjes (geen afzender), vandaar onze reactie via de website.

Voel je thuis!
Onze missie is: ‘Voel je thuis!’. Wij richten ons, in samenwerking met onze partners, op het goed en betaalbaar wonen voor onze huurders. Onze huurders hebben gemiddeld genomen een laag inkomen. Betaalbaarheid van onze woningen is dus extreem belangrijk.

Wij delen de zorg van de Woonbond als het gaat om de betaalbaarheid van de huurwoningen. Onze huurverhoging was daarom de afgelopen jaren lager dan wettelijk was toegestaan. Op dit moment zijn onze huurprijzen lager dan het landelijk gemiddelde. De afgelopen jaren hebben we ook verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat dezelfde woningen dezelfde huurprijzen krijgen.

Flinke investeringen
Om onze woningen ook in de toekomst aantrekkelijk en betaalbaar te houden voor onze huurders, gaan we flink investeren. We vinden het belangrijk dat de totale woonlasten betaalbaar zijn. Dit doen we onder meer door woningen te isoleren, zodat de energielasten dalen.

We gaan nieuwe woningen bouwen, verouderde woningen slopen en bestaande woningen renoveren, zodat de woningen voldoen aan de eisen en wensen van huurders van nu en van de toekomst. Deze investeringen kunnen we niet doen als we onze huren verlagen. Bovendien zijn de opbrengsten van de huurinkomsten geen winst die we in onze zak steken. De opbrengsten gebruiken we onder meer om woningen te onderhouden en te kunnen investeren in de kwaliteit en betaalbaarheid van onze woningen.

9 maart 2018