Acantus op werkbezoek bij het Zorg(T)huis

Medewerkers van Acantus die onderdeel uitmaken van het regioteam Oldambt zijn op bezoek geweest bij Campus Winschoten. De groep medewerkers, bestaande uit onder andere servicemedewerkers en woonconsulenten, bezochten de Campus en het Zorg(T)huis in het kader van een teambuilding.

De dag bestond uit rondleidingen in het gebouw van de Campus en in het Zorg(T)huis in Winschoten Zuid. Ook konden medewerkers ervaren hoe het is om ouder te zijn en met een beperking te moeten leven. Docenten van de Campus stelden allerlei materialen beschikbaar om deze ervaring te creëren, zoals oudersdomspakken waarbij gewrichten nauwelijks te bewegen zijn, rolstoelen, scootmobiels, rolators en staarbrillen. Acantus-medewerkers volgden een parcours met deze hulpmiddelen.

In het Zorg(T)huis, die nog moet worden ingericht, werden handige tips uitgewisseld. Zo wezen Acantus-medewerkers de Campus-medewerkers erop dat de kranen van de woning regelmatig moeten worden doorgespoeld om legionalla te voorkomen. De woning wordt immers niet continu bewoond, maar wordt enkel gebruikt voor onderwijs en experimenten. Een andere tip was het plaatsen van een traplift aan de smalle kant van de trip. Op deze manier kunnen de leerlingen en de bezoekers op het brede gedeelte van de trap naar boven lopen.

31 oktober 2014