Acantus in gesprek met bewoners over herhuisvesting

De bewoners die door de explosie aan de Julianalaan in Veendam nog niet terug naar huis kunnen zijn met ons in gesprek over vervangende woonruimte. Onze woonconsulenten inventariseren vrijdag 21 april de wensen van alle bewoners om iedereen vervolgens zo snel mogelijk vervangende woonruimte toe te kunnen wijzen.

Bewonersavond
Donderdagavond 20 april was er een besloten bijeenkomst voor de bewoners op het gemeentehuis. Gemeente, Stichting Salvage, Slachtofferhulp en Acantus hebben bewoners bijgepraat over de situatie. Vanuit Acantus is er meer verteld over de mogelijkheden voor herhuisvesting. Ter plaatse zijn er afspraken gemaakt voor vandaag. Het is nu al duidelijk dat we alle bewoners kunnen herhuisvesten. Mede door het aanbod van collega-corporaties hebben wij genoeg woningen beschikbaar op korte termijn.

Appartementencomplex vrijdag gedeeltelijk gesloopt
Vrijdag wordt een gedeelte van het appartementencomplex gesloopt. Dit gebeurt heel voorzichtig. Alles op alles wordt gezet om de spullen van mensen veilig te stellen. Het is wachten op een veilige situatie zodat bewoners onder begeleiding naar binnen kunnen om wat spulletjes te pakken.

Vrijdag 21 april