Acantus en gemeente ‘lenen’ moestuin aan vereniging

De Vereniging ‘Samen Sterk voor Oude Pekela’ (SSvOP) heeft een stuk groen aan de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela veranderd in een moestuin. SSvOP heeft dit stuk groen in bruikleen gekregen van woningcorporatie Acantus en de gemeente Pekela. Van het Oranjefonds en ook van de gemeente Pekela en Acantus heeft de moestuin subsidie gekregen.

Vijf gezinnen voorzien van groente
De moestuin, genaamd ‘De vergeten hoek’ voorziet vijf gezinnen in het naastgelegen woonblok van groente. Ook maakt Pekela Kookt, een activiteit op initiatief van SSvOP, gebruik van de moestuin. Pekela Kookt is een kookgroep die iedere woensdagmiddag voor een klein bedrag maaltijden serveert in MFC de Binding.

NLDoet
Op 11 en 12 maart doet SSvOP met moestuin ‘De vergeten hoek’ mee aan NLDoet. Er worden graszoden gelegd en een pergola geplaatst in het recreatieve gedeelte van de tuin. Daarnaast worden bonenstaken geplaatst in de moestuin. In de moestuin is 12 meter beschikbaar om witte asperges te verbouwen.

IMG_8863.JPG

Over SSvOP
SSvOP is twee jaar geleden ontstaan als bewonersinitiatief om het eten in de wijk te faciliteren. SSvOP heeft zich verenigd om sterk te staan richting de gemeente en subsidieverstrekkers. Ze maken zich hard voor verschillende activiteiten in Oude Pekela.

3 maart 2016