50 jaar Sorghvliet

De wijk Sorghvliet in Veendam bestaat 50 jaar! Om dit te vieren wordt er vanaf zaterdag 26 september een week lang feest gevierd. Op dinsdag 29 september vindt een speciale openingshandeling plaats.

29 september
Dinsdag 29 september 2015 is een bijzondere dag. Precies 50 jaar geleden werd op die dag de eerste steen onthuld van de wijk Sorghvliet. Ook kregen de eerste bewoners van de Galjootstraat de sleutels van hun nieuwe woning. Nu, 50 jaar later, wordt de feestweek officieel geopend door de eerste bewoonster van de wijk: mevrouw Ina Levering, wethouder Jaap Velema en directeur van Acantus Johan Krul.

Feestweek
De werkgroep ’50 jaar Sorghvliet’ (bestaande uit vertegenwoordigers van leden van verschillende beheerteams, AGW huis, Breehorn, scholen, wijkvereniging, Dukdalf en Compaen) is verantwoordelijk voor de feestweek die loopt van zaterdag 26 september t/m zaterdag 3 oktober. In deze week is er van alles te doen: een gezinsspeurtocht, carnaval, expositie, braderie en een feestavond. Bekijk het complete programma voor meer info.

23 september 2015