Hoe werkt het?

Op onze website vindt u ons woningaanbod. Dit aanbod wordt iedere maandag vernieuwd. 

Hoe reageert u?

U kunt wekelijks tot zondagavond 0.00 uur op maximaal drie woningen reageren. Elke maandag (met uitzondering van de feestdagen) selecteert de computer per woning een kandidaat.

Wat gebeurt er als u een woning krijgt aangeboden?

Als u bent geselecteerd, dan bellen wij u op maandag of dinsdag zodat u direct weet dat u de woning krijgt aangeboden. Lukt het ons niet om telefonisch contact met u te krijgen? Dan ontvangt u per e-mail of brief bericht.

Intake en bezichtiging
Als u nog geen huurder van Acantus bent, nodigen wij u eerst uit voor een intakegesprek om persoonlijk kennis te maken. Huurt u al wel van Acantus? Ook dan kunnen wij u eerst uitnodigen voor een intakegesprek, voordat u de woning definitief krijgt toegewezen. Dit doen we bijvoorbeeld bij huurschulden of als er in het verleden sprake is geweest van overlast.

Uiteraard krijgt u de gelegenheid om de woning te bezichtigen. De afspraak voor de bezichtiging plannen we tijdens het eerste contact of tijdens het intakegesprek.

Documenten aanleveren
Als u een woning krijgt aangeboden vragen wij u een aantal documenten aan te leveren:

  • een geldig legitimatiebewijs van alle meeverhuizende personen vanaf 14 jaar;
  • een recente inkomensverklaring van u en uw eventuele partner.

Bent u op dit moment géén huurder van Acantus, dan ontvangen wij ook graag onderstaande gegevens:

  • een uittreksel woonhistorie uit de gemeentelijke basisadministratie (u kunt dit aanvragen bij de gemeente waar u nu staat ingeschreven);
  • een door de verhuurder ingevulde verhuurdersverklaring van de woning die u het laatst heeft gehuurd. Woont u in een koopwoning? Dan ontvangen wij graag een kopie van het koopcontract, zodat wij kunnen zien dat u eigenaar bent van de woning.

U accepteert de woning

Als u na de bezichtiging besluit de woning te accepteren en uw gegevens kloppen, krijgt u de woning definitief toegewezen.

U weigert de woning

Het kan gebeuren dat de woning toch niet is wat u had verwacht. In dat geval weigert u de woning. U mag één keer een woning weigeren. Als u voor een tweede keer weigert binnen één jaar na de eerste weigering, kunt u een half jaar niet op woningen reageren.

Wordt een woning geweigerd, dan selecteert de computer een nieuwe kandidaat.