Veilig energie besparen

De gasprijs stijgt enorm. Om hierop te besparen zien wij dat bewoners op allerlei manieren proberen hun woning te verwarmen zonder de kachel aan te zetten. Dat begrijpen we goed, want de energieprijzen zijn nog nooit zo hoog geweest. Het verwamen van uw huis zonder de verwarming aan te zetten is niet altijd zonder gevaar. Uw veiligheid en gezondheid is het belangrijkste voor ons. Daarom leest u hieronder wat wel en niet veilig is. Advies nodig? Neem dan contact met ons op via:  0900 - 8400.

Heeft u geldzorgen? 
Neem dan altijd contact met ons op via telefoonnummer 0900 - 8400. Dan kijken we samen hoe we u kunnen helpen. Ook de gemeente waarin uw woont heeft extra geld om u te helpen bij het betalen van uw energierekening. Klik op de link van uw gemeente voor meer informatie. 

Veel gevraagd over Veilig energie besparen

Mag ik een petroleumkachel gebruiken?

Algemeen

Petroleumkachels en andere open verbrandingstoestellen zijn gevaarlijk. Het risico op een koolmonoxidevergiftiging is heel erg groot. Van zo’n vergiftiging wordt u heel erg ziek en u kunt zelfs overlijden. We raden het u dan ook met klem af om op deze manier uw huis te verwarmen. Doet u dit wel? Zorg dan dat u altijd goed ventileert en een koolmonoxidemelder plaatst in de ruimte die u op deze manier verwarmt.


 

Mag ik een houtkachel of pelletkachel plaatsen?

Algemeen

U mag geen houtkachel of pelletkachel plaatsen. Dit staat ook in onze algemene huurvoorwaarden. Het plaatsen van een houtkachel is erg gevaarlijk. Dit komt omdat de rookkanalen in onze huizen hier niet geschikt voor zijn. Het risico op een koolmonoxidevergiftiging is heel erg groot bij beide kachels. Van zo’n vergiftiging wordt u heel erg ziek en u kunt zelfs overlijden. Heeft u toch een hout- of pelletkachel geplaatst? Dan moet u op eigen kosten de kachel verwijderen

Mag ik een elektrische kachel of infraroodpanelen gebruiken?

Algemeen

Dat mag altijd. Kijk wel goed hoeveel energie de elektrische kachel gebruikt.  Hoe ouder de kachel is, hoe meer elektriciteit deze verbruikt.

Waarom is ventileren belangrijk? Dan lopen mijn stookkosten toch nog verder op?

Algemeen

Vocht kan zorgen voor schimmel. Door dagelijks te ventileren krijgt schimmel minder kans. Daarnaast neemt  vochtige lucht minder warmte op dan droge lucht. Door te ventileren verlaat vochtige lucht uw huis en komt droge (buiten)lucht binnen. Zo houdt u uw woning beter en zuiniger warm.