Woningaanpassingen (WMO)

Soms is het nodig om een huurwoning aan te passen, zodat u als huurder langer zelfstandig in de woning kunt blijven wonen. Bijvoorbeeld als u een handicap heeft of een dagje ouder wordt. Bij de aanpassingen kunt u denken aan het aanbrengen van bijvoorbeeld een traplift, een douchezitje, een verhoogd toilet of beugels in het toilet.

Aanvraag indienen bij de gemeente

Heeft u behoefte aan een aanpassing, dan kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente. Hiervoor heeft elke gemeente een apart zorgloket of WMO-loket (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Soms kan het even duren voordat een aanvraag wordt beoordeeld, bijvoorbeeld bij grote woningaanpassingen. Het is daarom belangrijk om op tijd bij de gemeente te informeren en uw aanvraag in te dienen.

Websites WMO-loket per gemeente

Kosten

Nadat u een aanvraag heeft ingediend, beoordeelt de gemeente volgens eigen regels of u de aanpassingen nodig heeft. Aanpassingen kosten geld en worden deels of volledig betaald uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het kan dus ook zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Uw gemeente kan u hierover meer informatie geven.

Hoe gaat het verder?

Als uw aanvraag is beoordeeld en de gemeente gaat akkoord, dan wordt Acantus gevraagd om de woning aan te passen. Wij maken vervolgens een afspraak met u om te overleggen hoe de woning aangepast gaat worden en wanneer we met de werkzaamheden starten.