Risico's

Veel gevraagd over Risico's

Gaat mijn dak lekken?

De zonnepanelen zijn op het dak bevestigd. Hierbij is niets veranderd aan de dakbedekking, er is slechts een kleine opening in het dak gemaakt voor de bekabeling. Uiteraard is deze dakdoorvoer wind- en waterdicht afgesloten en gaat uw dak niet lekken.

Kunnen er onderdelen in de brand vliegen?

De omvormer is een elektrisch apparaat en kan in principe net als andere elektrische apparatuur in brand vliegen, al is de kans zeer klein. Brandweerlieden worden getraind in het blussen van zonnepanelen. Zij nemen voldoende afstand, zorgen dat beide draden niet in de hand genomen worden. Daarnaast dient elke installatie in Nederland met een werkschakelaar spanningsvrij gemaakt te kunnen worden.

Is zonne-energie veilig?

Alle producten zijn gecertificeerd, ook op het gebied van veiligheid. Daarmee zijn zonnepanelen net zo veilig als elk ander huishoudelijk elektrisch apparaat.

Maken de omvormers geluid?

In de omvormer zit een ventilator die geluid maakt bij het koelen. Aangezien de omvormer alleen overdag werkt, zult u hier ’s nachts geen last van hebben. Acantus kiest voor een zo stil mogelijke omvormer.