Beheer en levensduur

Veel gevraagd over Beheer en levensduur

Hoe weet ik dat de zonnepanelen zo goed mogelijk werken?

Op de omvormer* zit een display waarop u de prestaties van de omvormer kunt aflezen. U ziet onder andere hoeveel de panelen vandaag hebben opgebracht, en hoeveel de panelen hebben opgebracht sinds het moment van plaatsing. Door regelmatig de stand te controleren, kunt u de opbrengst in kaart brengen. Twijfelt u over de opbrengsten? Dan kunt u de verhuurder daarop vragen actie te nemen, zoals ook bij andere installaties in uw woning. Verhuurders sluiten vaak een servicecontract af met de leverancier die de panelen plaatst.

* Wat is een omvormer?
Dit apparaat is in uw woning geplaatst. Het zet de stroom van de zonnepanelen dusdanig om dat de stroom te gebruiken is voor het elektriciteitsnet. De omvormer registreert ook de opbrengst.

 

 

Hoe lang gaat de installatie mee en moet onderdelen vervangen worden?

Gemiddeld gaan zonnepanelen 25 jaar mee en is er nauwelijks tussentijds onderhoud nodig. De kwaliteit van de zonnecellen in de panelen neemt nog steeds toe en daarmee uiteraard ook de levensduur. In de omvormer zit wel meer elektronica, zoals bij uw tv. De omvormer gaat gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. Wij zorgen voor het vervangen of repareren van de omvormer, nadat u dit bij ons via een reparatieverzoek hebt gemeld. 

Moet ik schoonmaken of ander onderhoud plegen?

Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee en hebben geen tussentijds onderhoud nodig. Voor een goede werking moeten de panelen schoon zijn. U bent zelf verantwoordelijk voor de schoonmaak van de panelen. Schuin geplaatste panelen spoelen vanzelf schoon, bij een regenbui.


Moet ik de panelen verzekeren?

Nee, wij hebben de panelen meegenomen in de opstalverzekering van de hele woning.

Wie bel ik bij een storing?

Heeft u een storing, dan kunt u ons bellen via 0900-8400.