Lezen in de keuken - Marie Bouwsema

Als ze een spannend boek in handen heeft, móet ze weten wie het gedaan heeft. Zodra de aardappels staan te pruttelen en elk ander vrij momentje pakt Marie Bouwsema snel haar boek weer.

“Maar dit zijn nog bijna nieuwe boeken en ik ken ze nog niet! Die gewone romannetjes, daar ben ik een beetje op uitgekeken, ik ben hier heel blij mee. Ik zit dus altijd hier te lezen, bij het keukenraam, vlakbij de tuin en de vogeltjes. Het is er lekker licht. Ik vind het in de woonkamer te donker. Spannende boeken zijn leuk, tsja, gewoon om de spanning hè? Dan blijf je lezen, ik rust niet voordat ik het uit heb. Maar soms lees ik een hele tijd niks. Dan haak ik, of doe ik weet ik veel wat. Vroeger was ik lid van de VCL, een boekenclub. Dan kreeg je om de zoveel tijd een boek. En ik ben ook lid van de bibliotheek.”

Marie woont sinds 1997 aan het Maisveld, maar ze kent niet veel mensen in het buurtje. “Mijn dochter heeft op nummer 8 gewoond. Ze heeft nu een vriend en is net naar Groningen verhuisd. Maar Kim van hier op de hoek ken ik wel. O, die krijgt ook boeken, wat leuk! Leest zij ook zo graag dus?”

Marie denkt na over verhuizen naar een levensloopbestendige woning, ze is al eens naar een voorlichtingsavond geweest. “Maar ik zie mezelf nog niet op een balkonnetje zitten, ik ben nog gek met mijn tuintje, je kunt hier zo mooi buiten zitten! Mijn zoon helpt me met snoeien enzo.”