Boeken om door te geven - Kim Akkerman

Lezen is goed voor je, vindt Kim Akkerman die net buiten onder de parasol zit te lezen als we komen. “Het is ontspannend, je kunt er veel van leren en het is goed voor je taalontwikkeling. Jammer dat het ondergewaardeerd is.”

“Ik houd ontzettend van lezen. Als ik vrij ben kan ik zo’n boek wel in één dag uitkrijgen. Ik ben opgegroeid met Harry Potter. Met Sinterklaas kreeg ik het volgende deel in mijn schoen. Dan sloot ik me op in mijn slaapkamer en ik kwam er weer uit als het uit was. Dat is een fijne herinnering. De boeken liggen helemaal uit elkaar maar ik doe ze niet weg.”

Kim moet voor haar werk veel lezen. Thuis op haar favoriete leesplek, het terras, leest ze andere koek en dat kan van alles zijn. Spannende boeken, romans… “Ik ben in oktober hier naar het Maisveld verhuisd en ben nog steeds lid van de bieb in de Stad. Ik vind deze boekenactie heel mooi, boeken weggooien vind ik zonde. Er is altijd wel iemand die je er blij mee kunt maken en ook daarom heb ik me opgegeven. Ik denk dat ik ze zelf weer doorgeef, misschien aan mijn oma, die houdt ook erg van lezen. Onze smaken verschillen maar wie weet vindt ze het mooi.”