Boeken en schilderijen - Johnny Ottens

Voor praktisch ieder appartement op de galerij van het seniorencomplex in de Prins Bernhardlaan hangt wel een schilderij van Johnny Ottens. Dorpsgezichten en landschapjes uit de buurt en zeegezichten. Maar houdt hij ook van lezen?

“Mijn vrouw is de lezer hier. Ik lees ook wel, maar het boek moet me wel pakken anders leg ik het aan de kant”, zegt Johnny. “Zijn ouders hadden er vroeger ook geen tijd voor hè, een eigen zaak”, vult Alie aan. “Dus aan lezen kwamen ze haast niet toe dus het zit er ook niet zo in. Het schilderen wel.” Johnny: “Het is een hobby van me, het zit in de familie.”

“We wonen hier nu vijftien jaar”, vervolgt hij. “Het is hier mooi wonen; wel veel kleiner dan we gewend waren. Maar als je hier binnenkomt krijg je niet dat beklemmende gevoel van dat je gevangen bent. Geen nauwe gangen, een grote ruimte, een mooi aangelegd aquarium… toen ik hier kwam heb ik er gelijk een paar koikarpers in gegooid.”

Alie gaf hen op voor de boekenactie. “Het lezen zit er al heel lang in bij mij. Het werd ook gestimuleerd vanuit school. Dan kreeg je een boek mee naar huis en als je het uit had, kreeg je een ander mee. Ik heb altijd veel boeken gehad maar toen we hier kwamen, hadden we er geen plek meer voor. Ik heb veel in de boekenkast van het recreatiezaaltje gezet. En verdeeld onder diverse dames en familie enzo. Dus ik dacht: breng die oude bibliotheekboeken maar hier, dan kan ik er daarna een ander mee plezier doen.”