Apps die u verder kunnen helpen

Er zijn verschillende mobiele apps die u kunnen helpen in het contact met buurtgenoten. Bijvoorbeeld apps waar u hulp kunt vragen met boodschappen doen, of waar u juist uw hulp kunt aanbieden. In verschillende regio’s verenigen buurtgenoten zich in deze apps. En zorgen zo samen voor een veilige, gezellige en leefbare buurt. We zetten hieronder een aantal voor u op een rij.

  • Wehelpen.nl en Whapp: Een website en app voor (zorg)hulp-vragen en aanbod. Denk hierbij aan een klusje in huis, een boodschap doen of gewoon even koffie drinken. Zo kunnen hulpbehoevende ouderen langer zelfstandig blijven wonen en wordt de familie ontzorgd.
  • Nextdoor: Hiermee kunt u zich aansluiten bij een vastgelegde wijk. De informatie in de app is opgedeeld in handige rubrieken, zoals evenementen, tips over loodgieters, kwijtgeraakte huisdieren en gevonden voorwerpen.
  • BuurtApp: Wissel berichten uit met uw buurtgenoten, om uw buurt veiliger te maken, een handje te helpen, een vraag of voor het starten van een initiatief. U kiest zelf binnen welke straal van uw huis u berichten wilt ontvangen.
  • Veiligebuurt: Dit is een buurtpreventie app. Via deze app start u een eigen buurtwacht en kunnen snel verdachte situaties worden gemeld. Buurkracht: Maak je buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger. Deze buurtapp helpt u op weg en laat zien welke buren ook actief zijn, welke acties al genomen worden en welke ideeën er zijn.